Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.
Toevoegen aan mijn selectie

Eropuit voor fijnproevers


In de Loirestreek, die beschouwd wordt als « le jardin de la France » (de tuin van Frankrijk), gedijt van alles in de prachtige landbouwgrond. Boomgaarden en vruchtbare grond zorgen voor heerlijk fruit en groenten zoals asperges, veldsla, appels en aardbeien. Ook het vlees, vis uit de Loire, en de kazen zijn verukkelijk. Hier, waar de levenskunst koning is, zorgen de plaatselijke producten voor een geweldige gastronomie. Het is geen toeval dat, de vlakbij Chinon geboren, François Rabelais hier het personage Pantagruel, met z’n onverzadigbare eetlust, bedacht heeft. De beste chef-koks, sommigen met een Michelin ster, verzadigen wel de onze, met heerlijke gerechten gebaseerd op verse marktproducten. En ten slotte zijn er hier, behalve de smaakvolle wijnen van het Loiredal, ook uitmuntende sterke dranken, brandewijn en ambachtelijke bieren te ontdekken.